Vernissage

I helgen hade jag äntligen vernissage på min nya konstutställning som jag kallat ”Människan mitt i livet”. Jag målar helst abstrakta porträtt i akryl, inte ens de som är avbildade på målningarna känner igen sig själva.

Jag har de senaste månaderna spenderat nästan all ledig tid i min ateljé för att hinna måla så mycket så möjligt inför utställningen. Totalt fick jag ihop 23 målningar – alla porträtt av personer jag mött i min vardag de senaste åren. Det är mamman till tjejen jag är assistent till, det porträttet fick heta ”Ljuset”, grannen som hjälper mig i trädgården och byggde min ateljé fick heta ”Hunken”. Ett par av mina väninnor är också porträtterade, den ena kallar jag ”Skvallerkärringen” och den andra ”Häxan”.  För säkerhets skull gav jag dem varsitt extra välfyllt glas med rödvin när de anlände så de säkert inte skulle känna igen sig själva eller varandra. Jag höll ett litet välkomsttal och förklarade att alla porträtt var helt fiktiva – hehe.

Det var en lyckad vernissage, även om jag bara sålde två tavlor för 1500kr /st under helgen. Men flera lovade att fundera på saken och återkomma. Mina väninnor hade som vanligt inte råd att köpa någonting, men tog frikostigt för sig av både vinet och den lilla buffen jag bjöd på. Allt tog slut, tom den billiga bag-in-boxen jag haft i reserv var helt tom när vi gick hem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *