Jobbhelg

Jag jobbar drygt halvtid för att få så mycket tid till konsten som möjligt. I mitt schema innebär det att jag jobbar ca 2-3 dagar varje vecka och var tredje helg. Det är helgerna som ger mest pengar men det är också då det är roligast att vara ledig och umgås med väninnorna eller stå i ateljén med en flaska rött och spela Bob Dylan på högsta volym långt in på småtimmarna.

Susanne, tjejen jag är assistent åt är helt fantastisk. Hon kämpar och försöker alltid vara glad trots att hon sitter i rullstol och inte kan röra någon kroppsdel från nacken och nedåt. Fram till hon var 17 var hon en alldeles vanlig ung tjej som älskade livet, konserter resa och umgås med vänner. Men efter en sen fest i en av kompisarnas föräldrars stuga skulle alla ta ett sent kvällsdopp. Susanne dök rakt på en sten och sedan förändrades hennes liv helt.

Det bästa med jobbet är när jag kör Susanne i rullstol till vårt favoritfik eller i den lilla parken bakom järnvägsstationen. Då kan vi prata om allt, filmer, musik och killar. Men hon vill aldrig prata om olyckan eller om hur hennes liv kunde varit om hon aldrig dykt den där kvällen.

Det värsta med jobbet är alla tunga lyft och all den omvårdnad Susanne behöver, hon klarar ingenting själv. Men jag kämpar på och tänker på nästa gång jag får måla i min älskade ateljé.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *