Danmarksresan

Vilken helg! Jag och mina tre bästa tjejkompisar; Pernilla, Eva och Linda tog tåget till Köpenhamn i fredags. Vi hade laddat upp med ordentligt matsäck inför tågresan så att vi skulle slippa SJs dyra restaurangvagn. Ja det var väl mest rödvin vi packat ned men även vindruvor och choklad. Redan efter någon timme var vi ordentligt fnittriga. Bra start på resan! De andra resenärerna tittade lite förargat på oss och en gång blev vi tillsagda av konduktören vilket bara ledde till än högre skratt.

Väl framme checkade vi direkt in på hotellet, ett stenkast från centralstationen. Hotellet var mysigt men gammalt och slitet och i behov av en renovering. Eftersom vi kom fram ganska sent till Köpenhamn så bestämde vi oss för att äta på den italienska restaurangen som låg alldeles bredvid hotellet. Vi åt varsin god pasta, stärkta av maten och mer rödvin gav vi oss ut på stan.

Vi stannade en bit ned på Västerbrogade på riktigt typisk dansk pub. Där var det inte rökförbud och cigarettröken låg tät över lokalen. Det passade oss bra, vi var trötta på det präktiga Sverige där inget roligt är tillåtet och dricka öl och feströka med gemytliga danskar var just vad vi behövde.

I baren började jag prata med en lång, smal dansk man som hette Karsten. Han jobbar på Louisiana det kända konstmuseet som ligger några mil utanför Köpenhamn. Åhh honom hade jag kunnat prata hela natten med men han gick ganska tidigt då han skulle med ett plan till Paris morgon efter. Det var tydligen en konferens om modern konst där de kommande dagarna.

Igår spenderade vi hela dagen på stan, först besökte vi Tivoli sen tog vi bussen till Nyhavn. Det var härligt väder om än lite kallt. Men vi drack öl och umgicks med andra svenskar på weekend i Köpenhamn. En härlig dag även om vi alla blev allt för berusade.

Jag och Karsten hade en hel del kontakt på sms och vi bestämde att han skulle komma till Sverige så fort som möjligt.

Kvällen avslutade vi på samma pub som vi var på igår, den enda som saknades var Karsten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *