Varför säljer jag inga tavlor?

Min konstutställning är nu slut och förutom de två jag sålde på vernissagen har jag bara sålt en till. Varför köper inte folk kvalitétskonst? Vad har de på väggarna i sina perfekta IKEA hem? De jag har varit hemma hos har nästan ingen konst men några fåniga texter som ”Carpe Diem” eller lite foton på barn eller föräldrar.

Jag tycker själv att jag säljer min konst alldeles för billigt. Kanske borde jag vara dyrare, folk kanske trodde det vore en bra investering då?

Jag skulle gärna vilja åka till Köpenhamn och hälsa på Karsten. Men pengarna räcker inte. Han reser mycket i tjänsten men aldrig till Sverige. Det är London, New York, Paris och Milano. Vi hörs varje dag. Kanske reser jag och träffar honom till helgen. Han har lovat att stå för min tågbiljett och bjuda mig på allt i Köpenhamn. Han vet bra restauranger och framförallt skall vi gå på många museer och kanske teater på kvällen.

Jag skulle vilja vara som Karsten, resa, jobba och leva för konsten. Men jag har ingen utbildning för det och ingen köper min konst. Jag får nog slava som personlig assistent många år till även om det känns bra att jobba med att hjälpa någon som verkligen behöver det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *