Åter i Köpenhamn

Jag bytte bort den här jobbhelgen för att åka till Karsten. Jag förlorar mycket pengar på det men det känns värt det. Denna gång var det inga fnittriga väninnor eller rödvin med på tåget. Jag hade med en pastasallad och en flaska vatten. Jag läste och sov nästan hela resan till Danmark. Jag vaknade till när tåget rullade ut över Öresundsbron och kände både frihet och äventyr på samma gång. Det är en härlig känsla att lämna det trångsynta och tråkiga Sverige. Tänk Danmark och Sverige är grannländer men så olika.

Karsten mötte mig på centralstationen, vi ställde in min väska på bagageförvaringen och tog en lång promenad i Köpenhamn. Vi stannade till på ett par barer för ett glas vin innan vi fortsatte. När det blev kväll tog vi bussen till Tårnby där Karsten bor i en 2a i ett större hyreshus.

Direkt efter frukost på lördags morgonen tog vi bilen till Louisiana och spenderade hela dagen där. Vilken fantastiskt modern konst de bjuder på! Jag var helt tagen av utställningen och hade kunnat gå där flera veckor. Tänk om jag hade kunnat få ställa ut där.

I morse var det åter dags att ta tåget hem till Sverige. Vi kysstes farväl på centralstationen och lovade att höras av varje dag och ses så snart det går. Fast vi visste nog båda att det var sista gången vi vi sågs. I morgon skall Karsten flyga till Hong Kong för att besöka ett nyöppnat spännande museum för modern konst. Det sägs vara ett av de bästa i världen. Han skulle därefter resa runt i 10 dagar i Asien på jakt efter konst att köpa in och besöka muser och konstnärer.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *