Tillbaks till ruta ett

Som tur var kunde jag byta till mig ett helgpass någon vecka efter jag varit i Köpenhamn. Det räddade nog min ekonomi lite men just nu känner jag mig bara fattig och eländig. Inga fler sålda tavlor jag har nästan ingen inspiration att måla. Varför skall jag skapa om ingen tycker om det jag gör? Kanske kan jag lägga upp några tavlor och försöka sälja på nätet? Det borde finnas någon bra auktionssajt för oss hobbykonstnärer? Det känns futtigt att lägga upp riktig nyproducerad konst på Blocket, jag är ju ingen loser. Eller jo det är väl det jag är. Men kanske passar min konst bättre för moderna människor i städer än pensionärer på landet. Här verkar de bara vilja ha en vacker strand, solnedgång eller landskap. Karsten berömde min konst mycket och tyckte jag skulle pröva på att ställa ut i Stockholm eller Köpenhamn. Han kunde hjälpa mig med kontakter sa han.

Karsten ja, det var tre dagar sedan vi hördes. Även om det var tidsskillnad mot Asien så kunde ju han svara när han hade möjlighet. Han ska flyga hem från Bangkok imorgon kväll. Kanske skall jag prova ringa honom när han är tillbaks i Danmark?

På fredag kommer mina väninnor hem till mig. Pernilla och Linda som är duktiga på att laga mat har lovat att ta med vegetarisk mat till en liten plockbuffé och jag har köpt hem två bag-in-box rödvin och en flaska Baileys. Det skall bli mysigt att träffa tjejerna igen – vi har inte setts alla sen Danmarksresan. Men jag vet att vi alla kommer att bli för fulla.  Men kanske kan det ge mig inspiration att måla resten av helgen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *